Dit is de website van eigenaar Bungalow 48.

 

Het Zuiderveld is een kleinschalig park met recreatieve bestemming bestaande uit vrijstaande bungalows met ongeveer 1000m2 eigen tuin in de driehoek Hoogeveen, Coevorden en Emmen. Het park ligt aan de rand van boswachterij Gees, grenst rechtstreeks aan het schitterende heidegebied De Hoge Stoep en daarnaast aan ca. 1100 ha bossen. De bungalows zijn van diverse particuliere eigenaren, waarvan diverse permanent worden bewoond, hetgeen kennelijk door de gemeente Coevorden wordt gedoogd aangezien niet van handhaving hiertegen is gebleken.

Er zijn ook bungalows die worden verhuurd voor recreatieve doeleinden. Sinds 2019 is er echter geen receptie meer op het park en verhuur wordt door de desbetreffende eigenaren dan ook zelf verzorgd. Bungalow 48 is een van deze bungalows en tevens te koop.

Er zijn prachtige vennen en een beekdal en er is sprake van een bijzonder coulissen landschap. Een natuurlijk park, waar je helemaal (op) jezelf kunt zijn, waar je 's morgens gewekt wordt door de vogels, waar je 's avonds een zwarte lucht treft en de sterren je tegemoet schitteren, waar verkeerslawaai niet bestaat en waar wandelschoenen, verrekijker, fototoestel en fiets de ingrediënten zijn voor een onthaaste vakantie.

De omgeving leent zich uitermate voor een heerlijke vakantie. Het dorp Gees ligt op fietsafstand van het Zuiderveld. Het is één van de karakteristieke Drentse dorpjes, zoals ook Meppen en Aalden.

Verder in de omgeving de bekende Dehullu galerie beelden- en plantentuin, geopend van mei tot september,alsmede een geitenfokkerij en kaasboerderij in Gees, viswater (3 km), het dorp Orvelte (14 km), kaas en zuivelboerderij en sauna "De Brug" in Oosterhesselen (5 km), een openlucht zwembad in Zwinderen (4 km), golfbaan en recreatieplassen, allemaal bereikbaar via rustige wegen en fietspaden.

Routebeschrijving, klik hier.

shopify analytics